16 juni 2019 t/m 1 september 2019

Wist je dat je met onze museumschepen kunt meevaren?

In de zomermaanden organiseren we elke zondag van 30 juni t/m 1 september rondvaarten van 1,5 uur vanuit de museumhaven. Wegens succes varen we vanaf 14 juli ook op woensdag en donderdag. Ervaar de Erasmusbrug, ss Rotterdam en andere highlights van Rotterdam vanaf het water en ontdek alles over de bijzondere historie van onze varende topstukken zoals stoomsleepboot ‘Dockyard V’ (1940) of ‘Havendienst 20’ (1941), schepen die nog hebben meegewerkt aan de wederopbouw van Rotterdam. De bemanning vertelt graag alles over het schip, de historie, de techniek en de toekomst van deze varende monumenten.

Zondag 16 juni opening vaarseizoen

Op Vaderdag, zondag 16 juni, is het feest in de Maritiem Museum Haven tijdens de opening van het vaarseizoen 2019. De topstukken van het Maritiem Museum Rotterdam gaan weer de Nieuwe Maas op voor de historische rondvaarten, de waterbus maakt een rondje Maritiem District. Aan de kade maken kinderen een ritje met de locomotor en ze oefenen hun behendigheid met de Op- en Over. De schepen in de museumhaven zijn deze dag open voor publiek en de vrolijke muziek van Toon Polygoon maakt de dag compleet.

Tekenaars Paul Kerrebijn en Koos Vellekoop presenteren deze dag hun nieuwste boek

Na het eclatante succes van Code Rood, het alarmerende stripverhaal over de in allerijl oprukkende rode Amerikaanse rivierkreeft, presenteren Paul Kerrebijn en Koos Vellekoop, alias de Mannetjesmakers, deze dag hun nieuwste stripboek ‘Code Goud’, over het wel en wee in de Rotterdamse haven.

Vaar je mee?

Datum rondvaarten: Elke zondag van 30 juni t/m 1 september en vanaf 14 juli ook op woensdag en donderdag.
Tijden: Zondag 12:45 en 14:30u en woensdag /donderdag om 10:30u en 12:45u.
Duur: Vaartijd is ongeveer 1,5u afhankelijk van weer en getij. Uiterlijk 15 min voor afvaart bestelde tickets afhalen bij de kassabalie in het hoofdgebouw.
Voor wie: Kinderen uitsluitend onder begeleiding, reddingvesten voor kinderen zijn beschikbaar en verplicht. Deze schepen zijn helaas niet rolstoeltoegankelijk.
Kosten van een rondvaart (excl. museumbezoek): volwassenen en kinderen vanaf 4 jaar € 12,50, kinderen van 0 t/m 3 jaar € 2,50. Op de dag van de afvaart zijn de tickets tot 10:00u online te koop. Resterende en niet opgehaalde kaarten zijn op de dag van de rondvaart aan de kassabalie te koop.

Reserveer je ticket voor een historische rondvaart nu online >

Een rondvaart op onze museumschepen is niet voor landrotten

Deze voormalige werkschepen zijn niet overdekt, hebben geen pluche dekstoelen of een restaurant aan boord. Het is een echte maritieme ervaring en een terug-in-de-tijd-reis. Ter geruststelling: in geval van zware storm of zeer hevige regen varen we natuurlijk niet en zullen we je tijdig op de hoogte stellen. Voer daarom altijd je e-mailadres én telefoonnummer in bij het bestellen van je ticket. Museumkaart, Rotterdampas en BankGiro Loter VIP-KAART zijn niet geldig bij de vaartochten.