8 oktober 2019 t/m 18 oktober 2019

Een Woonboot in de haven

In 2015 is dit voormalige vrachtschip, een Kempenaar uit 1960, verbouwd tot een woonschip. Het schip werd in 2016 verkozen tot de woonboot van het jaar. Dit is dan ook niet verwonderlijk gezien de smaakvolle inrichting van het schip. Over elk detail is nagedacht, en daardoor is de ultieme waterwoonbeleving ontstaan: een modern woonschip waarmee je de Europese wateren kunt bevaren. Het schip is onder andere ingekort en de stukken scheepshuid die over bleven doen nu binnenshuis dienst als room divider. Dat is een van de vele voorbeelden hoe met respect voor het origineel de eigenaars hun eigen ontwerp hebben laten bouwen.

Dynamische Maritiem Museum Haven 

We werken aan een dynamische Maritiem Museum Haven waar schepen komen en gaan, waar maritieme evenementen plaatsvinden voor jong en oud en waar gewerkt wordt op en aan een unieke collectie varend erfgoed. Dagelijks zijn er verschillende schepen en kranen in onze museumhaven geopend voor publiek. Naast onze eigen vloot nodigen we bijzondere schepen uit, historische en moderne, zeil-, solar- of stoomschepen en kun je een kijkje aan boord nemen. 

WELKOM AAN BOORD

Datum: 8 t/m 18 oktober
Tijden: Dinsdag t/m vrijdag  en zondag van 13:00-16:00u 
Kosten: Gratis entree op vertoon van een entreebewijs van het museum
Bezoektip: Dagelijks zijn er verschillende schepen en kranen in onze museumhaven geopend voor publiek tot 16u. Je bent welkom aan boord!