Inspiratie en plezier voor thuis

Wij hebben alles uit de kast gehaald om kinderen ook vanuit huis de maritieme wereld te kunnen laten ontdekken. Proefjes doen om energie op te wekken, voorleesverhalen over de avonturen van Professor Plons en de lekkerste maritieme recepten van onze eigen chef kok om thuis samen te kokerellen.

Proefjes doen en bedenken

Hou jij van dingen uitproberen? Lekker aan de slag en dan kijken wat er gebeurt… super spannend! We hebben een paar proefjes voor je op een rij gezet. Proefjes waar je energie van krijgt en die je gewoon thuis kunt doen. De proefjes gaan over duurzame energiewinning, want dat hebben we nodig nu, en in de toekomst. Wie heeft het beste idee voor duurzame energiewinning op zee? In het museum hebben wij ieder jaar een wedstrijd hierover voor basisscholen, technasia, universiteiten en bedrijven. Hoe kun je energie opwekken en wat is daarvoor nodig? Belangrijk! Want ook jij wil dat je computer het blijft doen, je huis lekker verwarmd is als het buiten koud is, en je eten gekookt kan worden. Misschien heb je zelf wel een idee hoe we duurzaam energie kunnen winnen? Doe en denk je mee?

Proefje 1 Maak je eigen broeikaseffect > 
Proefje 2 Maak een zonnemolen >
Proefje 3 Maak een watermolen >

SPEel mee met professor plons

Ook met een spel kan je van alles leren. Zo heeft Professor Plons een kwartet spel over de haven gemaakt die je met je zus, broer en ouders of verzorgers kan spelen. Wie weet het meeste over de haven? Jij, of toch je mama of broer? Ook kun je een memory spel uitprinten om thuis te spelen als je kwartetten moeilijk vindt. Zoek de juiste schepen bij elkaar en leer gelijk waarvoor ze gebruikt worden.

De verhalen van Professor Plons en zijn vrienden

Na al dat nadenken vertelt Professor Plons graag wat hij en zijn vrienden allemaal hebben meegemaakt op hun reizen over zee. Leun maar lekker achterover en lees of luister naar de verhalen van Joris Lutz en Bram Klein. Veel plezier!

Professor Plons is zoek > (Ook als audioboek >)
Professor Plons en de verdwenen container >
Professor Plons op de Noordpool >

SAMEN MARITIEME GERECHTEN KOKEN

De chefkok van ons museumcafé 'Het Lage Licht' deelt graag de lekkerste maritieme recepten met je om thuis te kunnen koken en van te genieten.

Captainsdinner >
Viskroketjes >