Topjaar voor Maritiem Museum

Expo Sex & The Sea wegens succes verlengd

2014 was het jaar waarin Het Havenmuseum en het Maritiem Museum samengingen onder één naam met één loket en één programma. En met succes. Het museum sluit het jaar af met een, naar verwachting, recordaantal van in totaal bijna 190.000 bezoekers. De goedbezochte activiteiten op de schepen en kranen in de Maritiem Museum Haven tijdens de Wereldhavendagen, de nieuwe tentoonstelling ‘Topstukken’ en de succesvolle expo ‘Sex & the Sea’ (16+) zijn hier debet aan.

Verlenging wegens succes
De tentoonstelling ‘Sex & The Sea’ wordt wegens succes verlengd tot 9 maart 2015. ‘Sex & The Sea’ is misschien wel de spannendste tentoonstelling die het museum in zijn 141 jarig bestaan maakte. In de expositie, die exclusief voor bezoekers van 16 jaar en ouder is, ervaren bezoekers de heimwee, seksuele verlangens en verleidingen van zeelieden in verre havens. Naast lovende reacties van pers en publiek is vanuit de gehele wereld belangstelling getoond voor deze tentoonstelling die het museum maakte met de wereldberoemde filmregisseurs Peter Greenaway en Saskia Boddeke. Het Maritiem Museum Rotterdam heeft de expositie met succes verkocht aan het Maritiem Museum in Stockholm en aan een theatergezelschap in Sydney.

Boven verwachting
Sinds Het Havenmuseum en het Maritiem Museum afgelopen september met elkaar in zee zijn heeft het museum niet alleen een recordaantal bezoekers mogen ontvangen van in totaal bijna 190.000, wat 10.000 bezoekers meer is dan verwacht. Ook is de beoordeling van deze museumbezoekers volgens onafhankelijk onderzoek niet eerder zo hoog geweest. Frits Loomeijer, algemeen directeur: “En daar zijn we trots op. We werken, met steun van onze partners, heel hard om onze ambitie te realiseren om een eigentijds, uitdagend  en toegankelijk museum te zijn voor jong en oud. Dat onze bezoekers dit zien en waarderen is voor ons van heel groot belang.”

Kerstvakantie programma
Als afsluiter van 2014 heeft het museum tijdens de aanstaande kerstvakantie diverse activiteiten voor families op het programma staan. De schepen in de Maritiem Museum Haven zijn feestelijk verlicht, de kerstboom is versierd, er zijn voorleesmiddagen aan boord van historische schepen én er zijn workshop waar kinderen zelf een boot kunnen knutselen. Bij de vuurtonnen langs de kade worden marshmallows en broodjes geroosterd met een glaasje glühwein of chocolademelk. 'Walking in a winter wonderland' en vele andere kersthits maken de sfeer compleet.

In het Maritiem Museum Rotterdam ontdek je de enorme invloed van de maritieme wereld op ons dagelijks leven. Ga mee op reis door ons maritieme heden en verleden in eigentijdse tentoonstellingen voor grote én kleine avonturiers. Luister naar verhalen, bewonder topstukken uit onze vooraanstaande collectie of doe mee aan een van de vele activiteiten. Het museum ligt in de oudste en grootste museumhaven van Nederland waar je op historische schepen en kranen beleeft hoe de wereldhaven Rotterdam op déze plek begon. Maritiem Museum Rotterdam, een wereld die je raakt!